"Skjorten" af Tetrapak

tetrapak

Tetrapak mælkekartoner er den høje, firkantede udgave man ser næsten alle steder. Den fylder meget i affaldet, så de fleste maser kartonen inden den bliver smidt ud. Men det kan snildt gøres endnu bedre med en enkel foldning. Nedenfor viser Michelle Broe sin udgave af den traditionelle "Skjorten", tak til hende.

Se også ugens fold 2009-09 og denne variant som kun åbnes i den ene side..

Skjortebeskrivelsen

af Mille

Mælkekartonskjorte: Den sparer plads, den er hurtig at folde når din karton er tom, og så går den ikke op i foldningerne... Den virker også med Arlas nye skruelåg (selvom den så ikke er åben i forvejen) og med halvliterskartoner.

Foldningen

tetrapak foldes, 01
Start: Den tomme karton fylder meget.
tetrapak foldes, 02
Trin 1: Kartonen åbnes helt i toppen.
tetrapak foldes, 03
Trin 2: Så trækker man to sider ud (den man havde åbnet da man brugte den, men også den modsatte side). Vip bunden op som vist på billedet. Dette bliver skjortens bagside.

tetrapak foldes, 04
Trin 3: Vip begge sider om på den anden side.
tetrapak foldes, 05
Set fra forsiden.
tetrapak foldes, 06
Trin 4: Fold så kartonen ca. på midten og skub toppen ned i lommen lavet af bunden. Hvilket vil give bagsiden af din mælkekartonskjorte.
tetrapak foldes, 07
Trin 5: Sådan skulle den gerne se ud på forsiden, når du har gjort som beskrevet. Jeg vil gerne love at den ikke går op når den først er i skraldespanden, og den sparer helt sikkert plads.
tetrapak foldes, 08
Færdig "skjorte" set bagfra.