Julehjerte

julehjerte01

Beskrivelsen her antager at man ved hvordan man fletter et julehjerte. Julehjertet her er lavet i en "fladstingsteknik" hvor lige brede strimler lægges over og under hinanden i et mønster så der fremkommer et motiv.

Man skal bruge to stykker papir i hver sin farve, og glanspapir er et udmærket valg.

Se også ugens fold 2008-51.

Skabelon

Først udfylder man ternene i to farver. Man kan udmærket bare bruge ternet papir. Jeg har brugt 16x16 felter, men alt andet kan udmærket bruges. Jo flere, jo sværere.

julehjerte flettes, 01
Du kan udskrive og klippe efter denne tegning, men det er nemmere at bruge passer og lineal når der er mange, lige strimler.

Herefter klipper man to stykker papir ud. Jeg måler bredden med lineal og sætter mærker med blyant, fx 16 stykker á 5 mm, og skærer ud med en hobbykniv langs linealen. Husk at skære ekstra 3-5 mm i længden så der er plads.

Eksempler

Der er stor frihed i mønstrene, men man skal dog altid have begge farver, især i yderkanterne, ellers hænger de to dele ikke sammen og bliver ikke på plads. Man skal også huske at selvom mønsteret ligner korssting, så vil selve hjertet mere ligne fladsting, dvs. nabofelter i samme farve vil på den ene led bestå af flere strimler, på den anden led af én strimmel der laver et langt hop over flere felter.

julehjerte flettes, 01
julehjerte flettes, 01
julehjerte flettes, 01
julehjerte flettes, 01
julehjerte flettes, 01