Blomsterskålen blev opfundet i fredags. Der er to varianter (se diagrammerne 1 og 2), hvor 1 ligner en blomst mest og er simplere at lave, mens 2 ligner en skål lidt mere. Desuden kan variant 1 stables.
De kræver lidt omhu i folderne med ikke at lave dem længere end nødvendigt idet rigtig mange af foldelinjerne starter og slutter internt på papiret i stedet for at gå helt igennem til kanten. Foldningen er ulineær, dvs. man folder først en stribe præ-folder, og så skubbes den på plads til sidst.
Til gengæld kan man eksperimentere med hvor stor man laver forsænkningen i midten. Mindre forsænkning giver større kronblade. Når blomsterne i stablen ovenfor ikke er helt ens, er det fordi det store midterfelt er lavet lidt mindre i nogle af blomsterne. I diagrammet er midterfeltet lavet halvvejs mod midten, startende med markeringen af diagonalhjørnerne i trin 3 og 4. For at lave den mindre, må foldesekvensen laves lidt om - selv er jeg i stedet startet med at markere en midterfeltsside lidt længere inde på øjemål, og så lavet diagonalerne inde som markering inden de tre sidste store midterfeltssider.
Foldningerne for de to varianter er næsten ens, kun har variant 2 fire små ekstra foldelinjer, og hvor 1 samles med noget der reelt er en sænkefold i midten, så samles 2 som en vridefold.
Brug gerne papir som er flot på begge sider. Størrelsen 15x15 cm giver en 10x10 cm skål hvor hvert "kronbladskammer" er cirka 3x5 cm.
Foldemønsteret for 1 er meget økonomisk, mens det for 2 giver nogle foldelinjer der ikke udnyttes i den endelige figur (markeret som tynde grå linjer).