Hvem er jeg?

 

Hans Dybkjær

Origami

Jeg lærte at folde papir som barn, af to forældre der var kreative og dygtige til håndværk og sløjd. Lige siden har origami været en integreret del af mit liv. I 90'erne var jeg med i navnkundige Thoki Yenns Dansk Origami Center. Siden 2006 har jeg drevet papirfoldning.dk med optrædener og bogskrivning, og i 2010 var jeg med til at oprette foldning.dk, den danske origamiforening, hvor jeg er formand.

Origami taler til både min kreative og min tekniske side. Papirmaterialerne, farverne, foldesekvenserne, skrivning, matematikken, undervisning, foredrag, modellerne, design. Det hele er der.

Men først og fremmest er origami ren glæde.

I øvrigt

Født i juni 1961. Siden 1981 har jeg boet sammen med Laila som har været professor i datalogi. Vi har to børn (1986 og 88). Vores 113 m2 hus i Gentofte har en have vi holder meget af. Jeg er god til spontan madlavning, og vegetar. Tidligere har jeg syet meget af mit tøj selv.

Professionelt blev jeg ph.d. i datalogi/kategoriteori i marts 1991. I en årrække var jeg forskningsadjunkt og -lektor ved Center for Kognitionsforskning på Roskilde Universitet. Siden 1997 har jeg været softwareudvikler ved Prolog Development Center A/S hvor jeg først lavede talesystemer, se spokendialogue.dk. I dag laver jeg webapps til medarbejdere i vores systemer til planlægning og resursestyring som udvikler og teamleder.