Snegle

Erik Rønholts snegl (diagram)

Sneglen med sneglehus (til venstre og højre) er endnu en af Erik Rønholts simple dyr. Den er en videreudvikling af skovsneglen som er endnu enklere at lave. På billedet nedenfor er den i den orangebrune farve: dræbersneglen - ser den farlig ud?

Begge snegle er med på Eriks foldeark. Skovsneglen findes også i hans Nemme foldede dyr. Jeg ved ikke om han stadig har nogle eksemplarer, men ellers kan den lånes på biblioteket.

Vejledningen til sneglen med sneglehus tager udgangspunkt i skovsneglen. Til skovsneglen folder man hjørnerne ind lidt skråt for midten for at give den lidt facon. Hvis man også gør det til sneglen, må sneglehusombukket starte bagfra i stedet for fra midten som vejledningen beskriver, ellers kommer det sidste ombuk ikke til at passe. Det giver et lidt mindre sneglehus.

Vil man starte fra midten, skal hjørnerne i trin 1 foldes ind til midten for at det passer. Det giver et stort sneglehus. Så stort, at sneglen har svært ved at stå almindeligt. Til gengæld er den god til at rejse sig og kigge nysgerrigt ud i verden. Det kan man også se rigtige snegle gøre, lige indtil man forstyrrer dem og de skyndsomst trækker sig ind i det beskyttende hus.