En simpel kanin

Eriks kanin (diagram)
Min lille variant
Bukkevariant

Her i efterårsferien kan det være godt med nogle nemme, søde dyr. Så her er en kanin der er nem og sød. Fold kaninen - og prøv så selv om I kan finde flere varianter.

Erik Rønholt har i mange år lavet bøger og arrangementer med papirfoldning og meget andet. Se selv mere på hans hjemmeside. I origami går han meget efter enkle løsninger hvor alle har en chance for at være med. Forleden sendte han diagram til denne lille kanin som er et godt eksempel. Han skriver selv: Jeg skal ved lejlighed have fundet på en forbedring af fødderne, så den ikke vælter så let.

På billedet af min foldning kan man se en mindre variant hvor fødderne er foldet en anelse op (så den står lidt mere stabilt), ørerne drejet lidt mere fremad, og snudetippen bukket ned. Desuden har jeg rundet krop og kjole i stedet for at bukke bagom i midteraksen (første gang jeg gjorde det, sprækkede panden på den stakkels kanin, fordi jeg var for voldsom i forhold til antallet af papirlag).

En anden variant udnytter bagsiden af kaninen til en bukkemand i kappe (fanden selv?). Kaninens ører er snoet rundt til horn, øjnene er markeret, og kappen er rundet helt og kørt lidt op til siderne så den står stabilt.

Som Erik skriver: Det er jo tit sådan, at når men ser en ny foldning, bliver man inspireret til at forbedre og variere, og det er vel også sådan, mange modeller opstår..

Og jeg må give ham helt ret. Prøv selv.