Antediluvianske skildpadder

Denne skildpadde er tydeligvis ikke fra vores tidsregning, derfor er den kommet til at hedde antediluviansk ("fra før syndfloden"). Der er lavet en foldevejledning, faktisk er den ikke rigtig svær selvom det ikke er en begyndermodel.

Modellen er et eksempel på en boksfoldning, hvor man først laver en masse pressefolder som ligger i boks- eller æskefacon, for derefter at samle grundformen sammen i "én" sammenfoldning, for derefter at folde og forme detaljerne på plads. Der er dog ikke mange detaljer i skildpadden, en af de ting der gør at den ikke er så svær.

Skildpadden er foldeteknisk i familie med den antediluvianske rovbille og med blæksprutten. De har det tilfælles at man deler papiret op i mindre kvadrater, og i hver kvadrat laver et drejningsmønster. Med 4 delkvadrater giver det en base med 8 spidser ud, symmetrisk om centrum (derfor blæksprutten). Billen er lavet af 9 kvadrater hvilket giver flere, men kortere, spidser. Desuden er sammenfoldningen arrangeret om en akse med spidserne langs siderne, og ikke symmetrisk om centrum. Skildpadden er som blæksprutten lavet med 4 delkvadrater og ligesom billen arrangeret om en akse, men nu med spidserne ude i enderne (til hoved og hale).