En æske til små gaver

Noter til foldningen

(Klik på billederne for stor størrelse)
En diagonalmarkering kan hjælpe...
...til at se hvor spidserne skal ramme:
Robin Glynn viser en samling i ét samtidigt vrid af alle fire hjørner til midten. Det kan være enklere at gøre det mere trinvis. Først form hjørnerne:
Sådan:
Tag så de fire lågdele en for en. Fold den markerede kant om (a), ved (b) må der laves en lille, ny indvendig fold.
Vip nu den første del af låget ind, og forsæt mod uret rundt på samme måde. Den sidste del stikkes ind under den første, og låget låser.

Nikitas folder

Gaveæsken fra hvidt A4 kopipapir
Bonusbillede: trehovedet trane ("atomfugl" eller "nuclear crane"). Foldning og billede: Nikita. Design: Alec Fehl (diagram).

Nikita Jensen Kristensen har sendt mig billeder Robin Glynns gaveæske. Han fortæller at den har skabt glæde som en lille værtindegave, foldet i dekorativt papir og med tre traner og en kort beskrivelse af sagnet om tranen på et stykke papir indeni.

Med motiver på papiret kan man - ved at tænke sig lidt om i udskæringen - få en bestemt del af motivet til at være i midten eller på vingen af tranen. Og det gælder selvfølgelig også æsken.

Foldet af Hans Dybkjær efter Robin Glynns opskrift, i 28 cm mønstret papir fra Netto. Når diagonalmarkeringerne udelades, får man en æske uden disse markeringer hen over låg og sider.

Tak til Nikita for billeder og tekst.

Har du også lavet noget du gerne vil vise? Så gå til foldeforummet og læg dit billede under "Hvad har du foldet i dag?", med note om hvem designeren er, hvor eventuelt diagram kan findes, hvilket papir, hvem har foldet det, og hvad du ellers synes er interessant om modellen.

Hvis du har lavet foldevejledning som billeder eller tegning som du gerne vil vise frem, tilbyder jeg gerne at huse det her på papirfoldnign.dk. MEN husk at hvis det ikke er din egen eller en traditionel model, så skal du have designerens tilladelse - der er copyright. Er du i tvivl, så spørg mig først, inden du bruger en masse tid på at lave en vejledning som så ikke må bruges (det er jeg selv kommet til, og det er lidt surt).