Julestjerner og stjernekurve

På denne første søndag i advent er det ikke urimeligt at tænke på jul. Vi har lavet adventskransen og tændt lyset. Og så fletter vi julestjerner.

De fleste kender julestjernen, her vist øverst til venstre i en utraditionel farvet udgave, mest fordi det gjorde det nemmere at forklare diagrammet. Lavet i traditionel hvid og isat sytråd, ser den rigtigt godt ud i juledekorationer og på juletræet.

Vil man lidt mere, kan man lave de flettede stjernekurve her. De er lavet af 5 "halvstjerner", dvs. stjerner hvor spidserne på den ene side er udeladt. Så får man stjerner med flad bagside, velegnet til indersiden af kurven.

Kurven er traditionel dansk. Jeg har lært den af min kone som lærte den som barn. Den er ikke svær, egentlig skal man bare stikke de ender som kommer ud gennem takkerne, ind gennem takkerne på nabostjernerne. Se nærmere i vejledningen.

Der er et par varianter på siden her. Dels den "rigtige" - traditionel i hvide strimler. Dels en hvor der også er brugt guld- og sølvfarvede plaststrimler Og endelig en lavet af kobberfarvet gavebånd, se også Henriks stjerner (klik på de tre ikoner foroven til højre på den side for at se alle de tre udstillede modeller).

s