Cabaretfad

Cabaretfad
Cabaretfad
Cabaretfad
Cabaretfad
Cabaretfad
Cabaretfad
Cabaretfad
Cabaretfad
Cabaretfad

Cabaretfadet er et flot fad. På engelsk hedder det "Lazy Susan", angiveligt fordi når man skal servere flere slags tilbehør til en ret, så kan man med cabaretfadet nøjes med at bruge ét fad som bæres ud og ind.

Den er på i dag fordi nu runder diagramsiden 100 diagrammer, og det fortjener at blive fejret med en rund, unik model.

Det er ikke fordi fadet er specielt svær at folde, og beskrivelsen kan gøres rimeligt kompakt. Men helt unikt indeholder foldemønsteret buede former, og det kan ikke markeres på forhånd, men må formes med fingrene undervejs. Foldevejledningen er lavet så modellen ender med næsten det minimale antal folder - når den foldes ud igen, er der en foldelinje fra bunden af de fire sidekamre, ellers ikke. Man kan dog have nytte af indledende at markere de to bogfolder, det gør blintzen nemmere, og det skæmmer ikke specielt den afsluttende figur.

Det med at forme en buet fold ses næsten identisk i drikkebægerets bund. Men her skal man ikke bue først den ene vej, så den anden vej. Og det buer ikke helrundt.

Det passer ikke helt at man ikke kan markere buede folder på forhånd, man gør det jo i stor stil i konstruktionen af 3D-kurverne. Men det kræver at man bruger passer og lineal eller andre hjælperedskaber, og at man markerer buerne kraftigt med en kuglepen eller lignende spids genstand.