Åkander

Åkande
Gult kopipapir
Åkande
Gult og hvidt limet sammen
Åkande
Hvidt kopipapir, blade ikke rundet
Åkande
Set oppefra
Åkande
Hvidt kopipapir
Åkande
Den gule igen
Åkande
Den hvide igen
Åkande
Og den urundede igen

Tidligere, uge 35 2007, har vi set åkander lavet i servietter, og jeg omtalte at "forsøg med at folde åkander i almindeligt kopipapir eller origamipapir falder sjældent godt ud." Det er for så vidt også rigtigt, men derfor kan man jo godt prøve.

Åkande

Og det lykkes egentlig meget godt, men det har krævet en del forsøg. Jeg vil en anden gang uddybe det mere, men helt kort: Man blintzer først tre gange på den ene side, med bløde "ikke-folder". Dernæst blintzer man en gang på den anden side (som bliver til indersiden), og "huler ud" i modellen så det kommer til at ligne en halvdyb (firkantet) tallerken. Dernæst folder man hjørnerne ud en ad gangen, vipper et blad om, og lukker hjørnet til igen, hvorefter man huler bunden igen. Bruger man kvadrat af A4 som udgangspunkt, er der lige plads til tommelfingeren nu. Dette gentages med de næste fire kronblade. Tilsidst er de fire kronblade fra den første blintz. Her kan man ikke så godt åbne op, men ved at klemme modellen lidt sammen, kan man snige det meste af dem om hjørnet også. Tilsidst kan man runde spidserne lidt udefter, hvis man synes.

I billederne her på siden kan man se forskellige grader af hulning, snigning og rulning. Hvor meget man gør af disse ting, afhænger af hvad man synes ser bedst ud, hvor stærkt og blødt papiret er, og hvor god man er til at hule, snige og rulle.

Jeg skal hen at øve mig lidt mere, så slut herfra for dennegang.