Brednæset mand

brednæset mand
brednæset mand
brednæset mand
brednæset mand

Jeg har netop fået en kasse figurer fra Simon Andersen, herunder en herlig brednæset frø som jeg prøver at dissekere og folde igen selv. I forsøget på dette viste sig pludselig noget der lignede starten på en mand, som et forenklet stadium af Erik Kenneways Dr. Albert Schweitzer.

Efter lidt eksperimenteren nåede jeg til den brednæsede mand på siden her, se diagram. Modellen er ret stiliseret, og heldigvis også enkel at lave. Modellen er lavet i A4, almindeligt kopipapir. For at få kontrast mellem hat og ansigt skal man have forskellig farve for og bag. Her er det opnået ved at folde med to stykker papir lagt løst sammen, det gør det også lidt stivere hvilket er en fordel til denne model.

Man kan selvfølgelig også farvelægge hatten særskilt som det er gjort i manden øverst til højre. Han er foldet af et stykke hvidt A4 hvorefter hatten er farvelagt med oliekridt. Linjerne i det røde skyldes at underliggende folder ændrer farvningen. I det udfoldede mønster nedenfor kan man se hvilken del af papiret hatten udgør.

Mønster for brednæset mand