Vandbomber i glasvæv

vandbombe
vandbombe
vandbombe
vandbombe
vandbombe
vandbombe

Vi er ved at bygge om, dvs. slå to værelser sammen og flytte væggen ind til et tredje værelse. Derfor bruger vi afdækningspap og glasvæv, begge dele i baner på 1 meters bredde.

Til papirfoldning er det svært at skaffe stort papir, så hvorfor ikke prøve det? Jeg ville prøve med en enkel model som samtidig var rumlig og måske kunne udnytte det halvtransparente glasvæv, så jeg forsøgte med en vandbombe (diagram, dog med en mindre ændring i låsen af flapperne så de bliver mere symmetriske). Resultatet ses på disse sider.

Vandbombe på græsplæne

Glasvævet giver som forventet en meget smuk lyseffekt. Og modellen vejer usandsynligt lidt. Men det kan ikke nægtes at man bliver fuld af bittesmå, usynlige glassplinter, og vævet knækker let i folderne, efter få buk frem og tilbage.

Afdækningspappet giver et mere rustikt og lukket indtryk. Også ganske smukt, og ikke svært at folde i. Det er nok ikke velegnet til meget detaljerede figurer, men til at blæse en almindelig figur op i stor størrelse, er det faktisk velegnet.

Figurerne her er (mindre) eksempler på makrogami. Det modsatte, mikrogami, kan man se eksempler på fra uge 24.

Er der forresten nogen der har gode ideer til eller erfaringer med endnu større papirtyper? Så man for alvor kan lave store figurer?