Dragen Smaug - uge 18 i 2007

Drage
Der var en ...
Drage
der var to ...
Drage
der var tre ...
Drage
der var fire ...
Drage
der var fem!
Drage
Den originale Smaug
Drage
Øko-dragen (den er grøn, eller i hvert fald grønlig ;-)
Drage
Gulddragen.
Drage
Rød ilddrage.
Drage
Orange ilddrage.

Dragen på disse sider står for mig som den tænksomme, og dog farlige drage, som Smaug hos Tolkien eller Kalessin fra Ursula K. Le Guins serie om troldmanden Gæt fra Jordhavet.

Modellen er opfundet for en del år siden, formentlig i starten af firserne. Jeg byggede den ovenpå en flyvende pegasus. Hvor pegasusen er en firbenet flyvende fugl, er dragen en firbenet trane, med modificeret hale og hoved.

Den er ikke helt nem at folde, så man kan være stolt når man kommer igennem. Teknikken er en interessant udnyttelse af blintz-folden, som også kendes fra saltkarret, men som her bruges til at skaffe det ekstra papir som på et senere foldetrin giver de ekstra fire ben.

Prøv også variationer. Jeg lavede den tænksomme udgave, men prøv at lave fx legende eller angribende drager der flyver eller står på bagbenene (med halen som støtte).

Bemærk at den originale Smaug har ører, samt to kløer på hver fod (klik billedet for at se det tydeligere i stor størrelse). Det er opnået ved til slut at lægge små snit. Men i dag synes jeg ikke figuren behøver den tilføjelse?

Drage

Der er omsider lavet et diagram for foldningen af Smaug.